Image
UčitavanjeKanonsko-pastoralni pohod nadbiskupa Đure Hranića župi Rođenja BDM u Ruščici održao se u ponedjeljak, 28. veljače 2022. U pratnji nadbiskupa bio je konvizitator, vlč. mr. Mato Mićan te tajnik Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Domagoj Lacković. Nakon dobrodošlice župnika Marija Lešića i pohoda crkvi, održan je susret s predstavnicima Općine Gornja Vrba, a zatim i susret s vjernicima u filijali sv. Nikole u Gornjoj Vrbi.

Tijekom susreta s članovima Odbora ŽPV-a za naviještanje, Odbora za liturgijski i molitveni život te Odbora za karitativnu djelatnost, kao i susreta s članovima Župnog ekonomskoga vijeća, nadbiskup je u svjetlu kerigme, liturgije i diakonije konkretnim i snažnim primjerima i poticajima zaželio osnažiti njihov rad kao motora pokretača župnog života. Nadbiskup se susreo i s ministrantima, čitačima, članovima zborova, spremačicama crkve i onima koji brinu o urednosti liturgijskih paramenata, molitveno-biblijskom zajednicom, članovima schönstattskih vijenaca u župi, moliteljima za svećenička i redovnička zvanja i žive krunice.

Središnji dio susreta bila je sv. Misa u župnoj crkvi u Ruščici. Uz nadbiskupa Hranića, suslavili su župnik Lešić, vlč. Mićan, vlč. Lacković te vlč. Branko Vincetić. Nadbiskup je okupljenima govorio o važnosti obitelji u odgoju svakog pojedinca, kao mjesta gdje su svi naučili prve molitve i postavili temelje za budući život. Naglasio je kako su ženidba i sveti red dva jednako važna sakramenta i da se mladi ne plaše izreći svoju nutrinu ako osjećaju poziv na služenje u Crkvi. Progovorio je i o sinodalnosti i sinodalnom hodu koji se na razini župne zajednice primiče kraju. Na kraju je potaknuo na molitvu za zvanja, kao i za mir u svijetu i Ukrajini. Kata Mioč


 Fotografije: www.zupa-rodjenja-bdm-ruscica.hr/fotogalerija.asp